Frissen vágott hazai áru
100% magyar termelőtől
default-logo

Ez a papírkendő frissen tartja

source - modern farmer

By Modern Farmer on February 19, 2015

Az amerikai születésű Kavita Shukla először akkor látogatott el az ő nagymamájához Indiába, amikor 12 éves volt. A rövid idejű ott tartózkodása alatt véletlenül belekortyolt egy pohár szűretlen vízbe, miközben fogat mosott. A nagymama aggódott, hogy az unokája megbetegedhet, ezért készített Shukla-nak egy barnafűszerekből és vízből álló keveréket, majd odaadta neki, hogy igya meg. Shukla többé nem betegedett meg. “Annyira lenyűgözött“, mondja Shukla, “hogy ilyen könnyen távol tarthat  valami a megbetegedéstől“.

Shukla azóta ezen elmélkedett. Majd 2010-ben feltalálta a FreshPaper-t, egy fűszerekkel – köztük a görögszénával – beáztatott organikus papírkendőt, ami távolt tartja a baktériumokat és a terméket négy órával tovább frissen tartja. “Lényegében ez egy szárítólap terményekhez“, mondja Shukla, aki a FreshPaper-val kapcsolatban érdeklődésre talált helyi termelői piacok körében.

Ma, Shukla vállalata, a Fenugreen, 35 országba szállít FreshPaper-t és értékesít online, valamint olyan üzletláncokban is beszerezhető, mint például a Whole Foods-ban. A Fenugreen minden egyes FreshPaper eladásával egy további dobozt adományoz a helyi élelmiszerbanknak, és a nyereséget összekapcsolja a gazdálkodók részére szánt adományokkal a fejlődő világban.

Azon emberek számára hoztam létre a FreshPaper-t, mint a nagymamám, aki nem férhet hozzá az élelmiszerek hűtéséhez” – mondja Shukla. “Soha nem gondoltam volna, hogy olyan helyen használják majd, mint az Egyesült Államokban. Nem értettem, hogy milyen hatalmas mértékű az élelmiszerpazarlás.”

Forrás: This Paper Keeps It Fresh

  • "Tudom, hogy megfelelő minőséget kapok, megfelelő a tisztaság, a higénikus körülmények olyanok, amilyet én elvárok..." - László Ildikó
  • "Itt mindig friss és mindig kiváló a minősége a húsnak!" - Lutár Patrícia
  • "Itt magyar termékek vannak, baráti hangulat és osztályon felüli minőségű áru..." - Usztics Mátyás
  • "Általában el vagyok kényeztetve..." - Esztergályos Cecília