Frissen vágott hazai áru
100% magyar termelőtől
default-logo

Norvég erdő

Photo courtesy Juvet Landscape Hotel.

Charles McFarlane – 2015. február 11.
Modern Farmer

Ha közel akarsz kerülni Norvégia zord vidékéhez, de nem túlságosan közel, akkor a Juvet Landscape Hotel a te helyed.

Norvégia észak-nyugati részén, Oszlótól hat és fél órányi vezetésre Knut Silling, a tulajdonos, létrehozott egy újszerű nyughelyet: szabadon álló, kabin-stílusú szobákat “pottyantott” le egy természetvédelmi terület közepre, melyek egy meredek szurdokra néznek. A szálloda révén igénybe vehetőek a helyi túravezetők által nyújtott szolgáltatások, akik halászatot, raftingot, síelést, valamint más vízi- és alpesi kalandot irányítanak. A látogatók ezután egy tradicionális norvég vacsorát élvezhetnek (gondolom rénszarvast vagy füstöltbálnát), felszolgálva azt egy hosszú közösségi asztalnál az arra a célra kialakított helyiségben.

Az üvegfalú létesítményeknek az a céljuk, hogy harmóniát teremtsenek a természettel. A szálloda arra törekszik, hogy “megőrizze a tájképet, azonban azt másvalamivé akítja át – valami nem mindennapivá” – mondja Slinning. Azonban tervezzen előre: a szobákat már jóelőre lefoglalták.

Forrás: Norwegian Wood

 

  • "Tudom, hogy megfelelő minőséget kapok, megfelelő a tisztaság, a higénikus körülmények olyanok, amilyet én elvárok..." - László Ildikó
  • "Itt mindig friss és mindig kiváló a minősége a húsnak!" - Lutár Patrícia
  • "Itt magyar termékek vannak, baráti hangulat és osztályon felüli minőségű áru..." - Usztics Mátyás
  • "Általában el vagyok kényeztetve..." - Esztergályos Cecília