Frissen vágott hazai áru
100% magyar termelőtől
default-logo

Húsvéti szokások, szokásos húsvéti teendők

Húsvét — az év egyik legjelentősebb ünnepe: a fiatal kisgyerekek hatalmas vagyonokra tehetnek szert rövid idő alatt, a háziasszonyok neves illatok áradatában tevékenykedhetnek a ház körül (valószínűleg nem merik távolabb elhagyni a házat), a férfiak számára pedig kiváló alkalom arra, hogy olyan lepalackozott italokat is kibonthassanak, amikre egyébként nem vinné rá őket a lélek. Jó hír azonban – a hölgyek számára talán kevésbé az -, hogy április 1-től egy új illattal, a whopper szendvics tűzön grillezett húsának illatával is mehetnek az urak gyakorolni a magyar húsvéti hagyományt, vagyis a már külön műfajjá fejlődött locsolást.

A Húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe és egyben a tavasz újjászületésének a köszöntése is; emellett azonban az ünnepet megelőző napokat sokszor a háziasszonyok bajlódással teli, aggodalmas készülődése jellemzi – a karácsonyhoz hasonlóan. A gyerekeket ez a veszély szerencsére nem fenyegeti. Ezért a felnőtt korosztálynak nem árt, ha már előre tudatosan felkészül erre az eseményre és nem a hirtelen, Húsvét előtti nagybevásárlásra összpontosít, hanem inkább a rokonlátogatásra, a családi, szabadtéri és egyéb hagyományőrző programokra (nem, nem a nyuszi sztripperek és a nyuszi GoGo lányok báljára gondolunk). Esetleg annak is utánajárhatunk, hogy miként készíthetünk el gyönyörű, márványos tojásokat borotvahab segítségével. Az előbb felsoroltak jórészt elengedhetetlen összetevői e jeles ünnepnek, de a lényeg, hogy egyiket sem kell túlreagálni.

Sok aggodalmaskodástól kímélhetik meg magukat a háziasszonyok úgy is, ha például már jó előre beszerzik megbízható helyről a húsvéti sonkát, a tojásokat, a friss zöldségeket és a házikenyér elkészítéséhez szükséges alapanyagokat. (Tipp: kerüld a vákuumcsomagolású, vagy eleve műanyag csomagolásban tartott sonkát!) Ha pedig kíváncsi vagy mi a jó húsvéti sonka titka, akkor az alábbi cikket neked írták.

Nem utolsó sorban a Tappancs Állatvédő Alapítvány mindenkinek üzeni:

A kedvtelésből tartott nyuszi igazi házikedvenc, csak akkor vegyetek, ha tényleg szeretnétek vele foglalkozni! Sokan azt hiszik, a nyúl igénytelen jószág, elég neki egy ketrec és kész. Ez nem igaz. A nyusziknak speciális étrend és állatorvosi törődés kell, valamint igazi kiskedvencként szeretnek élni, együtt a családdal. Érdemes hát jól meggondolni a tartását.”

Tehát ha valaki mégis Tapsi Hapsi vásárlására szánja el magát, abban az esetben legalább akkora törődéssel gondozza új házi kedvencét, mintha egy családtagjáról lenne szó, amint azt az alábbi videóban szereplő kisnyúl példája is mutatja.

  • "Tudom, hogy megfelelő minőséget kapok, megfelelő a tisztaság, a higénikus körülmények olyanok, amilyet én elvárok..." - László Ildikó
  • "Itt mindig friss és mindig kiváló a minősége a húsnak!" - Lutár Patrícia
  • "Itt magyar termékek vannak, baráti hangulat és osztályon felüli minőségű áru..." - Usztics Mátyás
  • "Általában el vagyok kényeztetve..." - Esztergályos Cecília