Frissen vágott hazai áru
100% magyar termelőtől
default-logo

Tárolja az “eleganciát” a baromfiban: 6 modernista tyúkketrec

By Rebecca Katzman on January 6, 2015
Modern Farmer

A csirkék — éppen olyanok mint mi! Hosszú ideig élnek egy teljesen modernista lakóhely ritka levegőjében (feltételezhetően). Szerencsére a baromfik számára a csúcsdivatú tyúkketrecekből bőven van a piacon.

(További információért kattints a képek alatt piros színnel vastagon szedett főcímekre.)

1

A Kukurikú

Tervező: Maxime Evrard

Ennek a quintesszenciális, ’50-es évekre emlékeztető ketrecnek baromfiháló oldalváza van, ami bármelyik Bertoia-rajongó irigységét képes kivívni; továbbá kidomborodik, ami hasonlít a klasszikus Noguchi díszbútor sima, fából készült tartószerkezetéhez.

2

A Nogg Tyúkház

Tervező: Matthew Hayward and Nadia Turan

Miként érezheti a tyúk jobban otthon magát, mint egy olyan helyen tartózkodva, ami a saját embrionális utódainak lemodellezett mása? Ez a kézzel elkészített tojásformájú tyúkketrec friss-illatú cédrusfából készült, ami nemesacél szegélyezéssel és egy megemelt üvegtetőablakkal egészül ki  (csillagnézéshez, légáteresztőnek). Ez a baromfiketrec róka-biztos és kényelmesen elfér benne 2-4 tyúk is.

3

Geodéziai Kupola Ketrec

Tervező: Anthony Liekens

Az összes minimalista csirkét hívogatja! Ez a kézileg elkészített geodéziai kupola egy ízléses és tartós alternatívája a te klasszikus tyúkketrecednek: ez megemelt és vízhatlan kialakítással készült, védve a kislányaidat az időjárási behatásoktól. Amikor eljön az idő a tavaszi nagytakarításra (vagy tojásgyűjtésre), egyszerűen leemeljük, vagy eltávolítjuk a könnyűszerkezetű kupolát.

4

A szaporodós visszavonulás

Tervező: Frederik Roijé

Amennyiben Frank Lloyd Wright tervezett egy csirke ketrecet, az körülbelül úgy nézhetett ki mint ez: Frederik Roijé egy kitűnő, holland kéz által gyártott tyúkólat tervezett tyúkoknak, ami pontosan azt a célt szolgálja, amire utasították őket – szaporodásra és visszavonulásra. (Csak mert ami tyúk, az meg sem érdemli a csodálatos és pihentető anyai szabadságot?)

5

A modern tyúkketrec

Tervező: Mitchell Snyder és Shelley Martin

A fényes tyúkketrec egy kocka, a Bauhausian flare. Ez a tyúkól egy természetes vidéki kitekintést eredményez friss fészket nyújtva, ami a csirke lakhelyét egyesíti az ő természetes környezetével. A tyúkólnak a belsejében két kakasülő van, ami faágakból készült, könnyű hozzáférést biztosítva az ő két tojásrakó dobozához.

6

1950-es évekbeli Vontató Tyúkól

Tervező: John Wright

John Wright egy 50-es évek stílusbeli vontatót modellezett le; ez a cédrusfából készült tyúkól úgy néz ki, mint egy retro utánfutó. És mint minden jó utánfutó (vagy vontató), ez is mozgatható; a csirkeólaknak ez a Lexus “sport kupé” verziója nagy sebességgel érkezik mountain bike kerekekkel.

Forrás: Putting the “Chic” in Chicken: 6 Modernist Coops

  • "Tudom, hogy megfelelő minőséget kapok, megfelelő a tisztaság, a higénikus körülmények olyanok, amilyet én elvárok..." - László Ildikó
  • "Itt mindig friss és mindig kiváló a minősége a húsnak!" - Lutár Patrícia
  • "Itt magyar termékek vannak, baráti hangulat és osztályon felüli minőségű áru..." - Usztics Mátyás
  • "Általában el vagyok kényeztetve..." - Esztergályos Cecília