Frissen vágott hazai áru
100% magyar termelőtől
default-logo

Üdvözlünk a mezőgazdasági drónok új világában

By Dan Nosowitz on April 7, 2015
Modern Farmer

A startup DroneDeploy éppen most indította el mobilalkalmazását. Elég sok mezőgazdasági drónt láttunk már ez előtt is, de a DroneDeploy, amely a gazdálkodók számára lehetővé teszi információk nagy mennyiségben történő összegyűjtését a  terményekről egy gomb lenyomása nélkül, jelenleg talán a legforradalmibb.
 

A drónok (pilóta nélküli robotrepülőgépek – szerk.) nem új keletűek a gazdálkodók számára; különböző légi úton közlekedő eszközt használnak már juhok és marhák összeterelésére, terményekre vonatkozó információk összegyűjtésére és így tovább.

Sok drónnak összetett irányíthatósága és felhasználási lehetősége van. Mi azt szeretnénk, hogy minden munkát a drónok maguk végezzenek el – gyűjtsék össze és szűrjék le az adatokat egy használható formátumba. A DroneDeploy új applikációja (alkalmazása) ezeknek az igényeknek igyekszik megfelelni.

A DroneDeploy néhány meglehetősen népszerű drón-modellel is kompatibilis, mint a DJI Phantom 2 Vision Plus, de a  DroneDeploy igazi titka, ami ezt a dolgot érdekessé teszi, ahogyan automatizálja az összes elvégzendő munkát. A drónt kiküldik a mező fölé, ahol minden adatról nagy mennyiségben gyűjt össze információt: a termesztési feltételektől kezdve a műtrágya felhasználáson át egészen a vízfelhasználásig. A drón egyenletesen, szünet nélkül halad a helyszín fölött, oda-vissza cikázva, és 3D kamerák segítségével feltérképezi a teljes farmot. Ezután a DroneDeploy szoftver átalakítja az adatokat használható információkká a farmer számára – nem átláthatatlan grafikonokká, hanem egyszerű, színkódolt térképekké, amelyek megmutatják, hogy merre egészséges egy földrész, és mindezt anélkül, hogy a gazdának valaha is el kellene hagynia a házat.

Továbbá nagyszerű hír a kistermelők számára, hogy az alkalmazás viszonylag olcsó, mindössze 99 dollár, nagyjából 24.200 forint (maga a drón az árban nincs benne). Az alkalmazás Androidon és iOS-en is elérhető, szóval ellenőrizd és nézd meg a pontos adatokat okostelefonon vagy tableten. És míg 99 dollár drágának tűnhet mindazoknak, akik megszokták, hogy egy alkalmazás legfeljebb 2 dollár, addig a DroneDeploy a gazdáknak sokat segíthet megspórolni azáltal, hogy újra és újra felhívja a figyelmet, hogy pontosan melyik része a földnek az, amelynek gondozásra van szüksége, hogy a műtrágya és a víz ne menjen kárba.

A DroneDeploy alkalmazás repülés közben a DJI Phantom Vision 2+ típusú drónnal

 

További információ elérhető a Washington Post-ban

Kép: Flickr ackab1 felhasználó által

Forrás: Welcome To The New World Of Farm Drones

  • "Tudom, hogy megfelelő minőséget kapok, megfelelő a tisztaság, a higénikus körülmények olyanok, amilyet én elvárok..." - László Ildikó
  • "Itt mindig friss és mindig kiváló a minősége a húsnak!" - Lutár Patrícia
  • "Itt magyar termékek vannak, baráti hangulat és osztályon felüli minőségű áru..." - Usztics Mátyás
  • "Általában el vagyok kényeztetve..." - Esztergályos Cecília